پرونده پولشویی
موکل به خاطر اقدامات فریبکارانه متهمین ملکی را خریداری کرده بود که ناشی از پولشویی تحصیل شده بود و متهم پرونده با فریب چند نفر پولی که به صورت کثیف و نامشروع به دست اومده بود به صورت ملک به موکل منتقل نموده بود و موکل به عنوان متهم پولشویی به دادسرای جرایم اقتصادی احضار شده بود و به دلیل اینکه پرونده در دادسرای جرایم اقتصادی تشکیل شده بود ملک موکل بازداشت شده بود.
با اعلام وکالت در پرونده و بررسی سوابق نقل و انتقال مشخص شد که موکل ملک را از شخصی خریداری کرده و قبل از اقدامات مجرمانه پولشویی ملک در اختیارش قرار گرفته است.
وکیل پولشویی
یعنی مبایعه نامه قبل از پولشویی تنظیم ولی انتقال سند بعد از پولشویی صورت گرفته است.
لذا با استدلالهای حقوقی که انجام شد نهایتاً بازپرس پرونده قانع گردید موکل نه تنها متهم پرونده نمی باشد بلکه پولی که ناشی از خرید ملک بوده پول پاک و صحیح می باشد.
لذا بازپرس در خصوص موکل پرونده را مختومه اعلام و نسبت به رفع توقیف از پلاک ثبتی موکل اقدامات قانونی را اعمال نمودند.
مراحل پولشویی
در قدم اول پول کثیف توسط کارگزاران (یا شخصی که کاریاب نامیده میشود) به سیستمهای مالی و بانکی تزریق میشود.
در مرحلهٔ دوم برای پنهان کردن سرمنشا ذخایر مالی این پول از طریق روشهایی پیچیده و اجرای تراکنشهای مختلف به حسابهای متعدد دیگر منتقل میشود که «لایه بندی» نامیده میشود و در نهایت، این پول که با نقل و انتقالهای فراوان، عادی جلوه داده شده، مورد استفاده قرار میگیرد.
البته بسته به شرایط، ممکن است نیازی به بعضی از مراحل نباشد. برای مثال، درآمدهای غیر نقدی که قبلاً در سیستم مالی وجود داشتهاست نیاز به قرار گرفتن در این فرایند ندارد.
طبق اعلام وزارت خزانه داری آمریکا: پولشویی عبارت است از قانونی جلوه دادن درآمدهایی که از راه غیرقانونی بدست آمدهاند؛ که معمولاً شامل سه مرحله است: جایگذاری، لایه بندی و یکپارچه سازی.
در مرحله اول منابع مالی نامشروع به سیستمهای مالی به صورت پنهانی، مشروع ارائه میشوند. سپس این پول توسط چک به حسابهای متعدد منتقل میشود تا سردرگمی ایجاد کند. نهایتاً با تراکنشهای اضافی این پول با سیستم مالی یکپارچه میشود تا وقتی که پولهای نامشروع پاک جلوه کنند.